På truger fra Hunnedalen

I stedet for ski: På med trugene!

Når det er råtten påskesnø midt i februar, da er det ikke

like gøy å kave oppover bratte bakker. Sånn sett så var dette en perfekt dag til å finne frem trugene. Tåken la – bokstavelig talt – en klam hånd rett på turmotivasjonen, men glimtvis var det blå himmel som viste. Det gav håp om at tåken snart ville lette. Det gjorde den ikke, men det viste seg at den ikke gikk så høyt, og på toppen av bakken så ble været merkbart bedre.

Selv om det ikke var isete partier, så er det godt å vite at trugene gir godt feste. Utfordringen denne gang, var at snøen enkelte steder var så løs, at truger ikke var nok til å ikke synke nedi. Derfor valgte jeg å gå i skisporet, der var det mer kompakt. Får ta med at dette ikke er vanlige maskinkjørte skispor, slike ville nok blitt temmelig ødelagt av truger.

Denne turen gikk fra Lortabu i Hunnedalen, og opp ruten mot Sandvannhytta.